Top 5 bezienswaardigheden

Málaga is gesticht door de Feniciërs in de 8e eeuw voor Christus en is daarmee één van de oudste steden in Europa. Het leuke van Málaga is dat er historische bezienswaardigheden zijn, maar ook is er een moderne boulevard te vinden naast de haven. Aangezien er zoveel te bekijken is in Málaga en je mogelijk geen tijd hebt om alles te zien, heeft Magnifiek Málaga een Top 5 bezienswaardigheden samengesteld.

1. Alcazaba & Gibralfaro

Het fort (Alcazaba), dit werd voor het grootste deel in de 11e eeuw gebouwd, en het Moorse kasteel (Castillo de Gibralfaro), gebouwd in de 14e eeuw, zijn beide zeker de moeite waard om te bekijken. Vanwege de mooie patio’s (binnenplaatsen), de archeologische resten, maar ook vanwege het prachtige uitzicht. Om meer te weten te komen over deze bezienswaardigheden kun je kijken op Alcazaba & Gibralfaro.

2. Kathedraal

De kathedraal van Málaga is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw en daardoor in verschillende stijlen. Het is een aanrader om zowel de binnenkant van de kathedraal als het museum van de kathedraal te bezoeken, maar ook zeker om een rondje om de kathedraal heen te wandelen. Ben je op zoek naar meer informatie over de kathedraal van Málaga, openingstijden en entreeprijzen? Kijk dan op Kathedraal van Málaga voor meer informatie.

3. Museo Picasso

In de stad waar de grote kunstenaar Picasso is geboren is het misschien leuk om een indruk te krijgen van zijn geboortehuis. Verder kun je hier ook een verscheidenheid aan werken van Picasso, door de jaren heen, bekijken. Het Picasso museum ligt vlakbij het geboortehuis. In het museum is er een vaste tentoonstelling van 233 werken (waaronder schilderijen, tekeningen, keramiek en beeldhouwwerken) te vinden, maar ook zijn er tijdelijke exposities. Het Picasso museum is gehuisvest in het ‘Palacio de Buenavista’, een gebouw (renaissance periode) uit de 16e eeuw. In het museum is het ook mogelijk om resten te bekijken uit de tijd van de Feniciërs, die bovenkwamen tijdens de renovatie van het paleis. Voor meer informatie kun je kijken op Museo Picasso.

¡IDEETJE: Verrassende wandelroute door Malaga!
Zou je graag wat meer te weten willen komen over de highlights, bijzondere bezienswaardigheden maar wil je ook weten waar je lekkere tapas kan eten, overheerlijk kan ontbijten, een gaaf dakterras waar je goed terecht kunt voor een drankje met spectaculair uitzicht en nog veel meer leuks? Dan is de Wandelroute van Magnifiek Malaga echt een aanrader.

4. Parque de Málaga

Het ‘Parque de Málaga’ is een uitgestrekt park dat van het historisch centrum langs de haven richting het strand loopt. Naast een grote diversiteit aan tropische bloemen en verschillende planten, zijn er ook gezellige zitjes, beelden en meer verrassende elementen te vinden. Na een dag met veel bezichtigingen in Malaga, kan het lekker zijn om een wandeling door dit park naar het strand te maken of een plekje op te zoeken om een boek te lezen en te kijken naar de passerende lokale bevolking. Kijk voor meer informatie op Parque de Málaga.

5. Plaza de Toros

Stierengevechten… er zijn wereldwijd, maar ook in Spanje zelf, veel discussies over of stierengevechten bij de cultuur hoort of dat het echt tijd is voor afschaffing. Mocht je een indruk willen krijgen van een stierenvechten arena en meer te weten willen komen over stierenvechten, de kleding en torero’s, dan is het misschien toch de moeite waard om het Museo Plaza de Toros in Málaga te bezoeken. Wil je graag meer weten over het Plaza de Toros en het museum in Málaga? Neem dan een kijkje op Museo de Plaza de Toros voor een overzicht van openingstijden en meer.

Comments are closed.