Museo Picasso

Hoewel Picasso het merendeel van zijn leven ergens anders heeft gewoond dan in Málaga, zijn de inwoners van Málaga nog altijd trots dat één van de bekendste kunstschilders van Spanje hier geboren is. Pablo Picasso is geboren in 1881 en was naast kunstschilder ook tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar en keramist.

Koop hier online je ticket en ontloop de wachtrij

Collectie

In het museum van Picasso is maar liefst een collectie bestaande uit wel 155 privé werken te bewonderen. Deze privé werken zijn geschonken door de schoondochter van Picasso, Christine, en zijn kleinzoon Bernard, die de grote drijfkrachten achter het museum zijn. Volgens hen is het museum van Picasso de vervulling van een grote droom van de kunstenaar.

Bij de collectie zitten onder andere werken van Picasso die hij tijdens zijn academische studies heeft gemaakt, maar ook werken die gemaakt zijn aan het einde van zijn carrière. In totaal geeft het een goede impressie weer van de grote variëteit aan materialen en technieken die Picasso allemaal beheerde.

Geboortehuis Picasso

Het geboortehuis van Picasso bevindt zich op een andere locatie in het centrum, op wandelafstand van het museum.

Openingstijden
Di t/m do, zondag en feestdagen van 10.00 – 20.00
Vrijdag & zaterdag van 10.00 – 21.00
Elke maandag in juli en augustus van 10.00 uur tot 20.00 uur

Entreegelden
  • Normaal ticket vaste tentoonstelling € 6,-
  • Ticket tijdelijke exposities € 4,50
  • Combinatie ticket € 9,-
  • Voor studenten onder 26 jaar, bezoekers boven 65 jaar en groepen die bestaan uit meer dan 20 mensen geld een kortingstarief van 50%
  • Gratis entree voor jongeren onder 18 jaar (kinderen onder 12 jaar onder de begeleiding van een ouder) en houders van een Euro Youth Card
  • Gratis entree op zondag tussen 18.00 uur en 20.00, mits het niet te druk is
  • Gratis entree op 27 oktober, omdat het museum op deze datum geopend is, in 2003

Locatie
Museo Picasso
Palacio de Buenavista San Agustín, 8
29015 Málaga
Website

Comments are closed.