Najaar in Malaga

Eigenlijk is het najaar hét moment om Málaga te bezoeken. Met de temperaturen van gemiddeld 25 graden in oktober en 20 graden in november, is het een heerlijke optie om op dit moment Málaga te bezoeken. Niet te heet en zeker niet te koud om Málaga te ontdekken. Houd je van fietsen of wandelen door de stad? Dan is de herfst het perfecte moment van het jaar om dit te doen! In de zomer is het vaak te heet (30-35 graden) om een uitgebreide fietstocht of wandeling te maken. Magnifiek Malaga geeft je een aantal redenen waarom het najaar in Malaga de ideale tijd van het jaar is om de stad te bezoeken.

Warmer dan in eigen land

Terwijl het in Nederland koud is en regent, kun jij in het najaar in Málaga nog heerlijk genieten van de warme stralen van de zon. Zelfs een dagje naar het strand is in de herfst nog een aangename optie. Het water is nog lekker opgewarmd van de zomer en je hebt genoeg ruimte op het strand. Maar het strand is zeker niet leeg! Ook de stad zelf blijft levendig; de terrasjes en pleinen zullen ook nu lekker vol zitten. Wel zul je in het najaar minder toeristen zien dan in de zomer. Lekker tussen de locals!

Ideale temperatuur voor een goede rondreis

Met de aangename temperaturen in de herfst is het een leuke optie om een rondreis in Andalusië te doen. Het is helemaal leuk om zelf met de auto rond te reizen, om zo ook de kleine dorpjes beter te leren kennen. In onze digitale reisgids vind je alle informatie en tips die je nodig zult hebben tijdens een rondreis.

De parken zijn in herfstsfeer

Málaga heeft verschillende parken en tuinen. Bezoek bijvoorbeeld Paseo del Parque en Jardin Botánico La Concepción (Botanische tuin). Hier kun je genieten van de rust en de prachtige natuur. Zeker in de herfst is dit een aanrader, vanwege de vallende bladeren en de herfstsferen en kleuren! Wil je meer weten over welke parken er allemaal zijn in Malaga? Dit lees je op de pagina parken.

De typische lekkernijen in de herfst

Een typische lekkernij in de herfst in Málaga (en ook op andere Spaanse plekken) zijn de gepofte kastanjes! Niet alleen zie je de kraampjes overal in Málaga, je zult ze ook overal ruiken. De geur van de gepofte kastanjes ruik je van ver! De schil van de kastanje pel je er af en de rest kun je opeten. Deze zoetige lekkernij krijg je in zakjes mee en zijn nog lekker warm!

Tip: Vond je de kastanjes lekker? Kastanjes zelf poffen kan ook! Doe de kastanjes in een geschikt magnetronbakje waar een deksel op kan, met een eetlepel water onderin. Zorg ervoor dat de deksel niet helemaal dicht zit, zodat het stoom iets kan ontsnappen. Doe ze zo’n 5 minuten in de magnetron, even afkoelen en je kunt thuis genieten van deze heerlijke lekkernij!

Feestdagen in het najaar

Spanje heeft verschillende feestdagen, die we in Nederland niet kennen. Zo vieren de Spanjaarden in het najaar op 12 oktober ‘Fiesta Nacional de España’. Op 12 oktober 1492 ontdekte Columbus Amerika. Vanaf dat moment werd het Spaanse rijk steeds groter, want de Spaanse invloeden kwamen nu ook in Zuid-Amerika. Om dit te vieren wordt ieder jaar op 12 oktober de dag van Spanje gevierd. Op deze dag zijn de meeste mensen vrij. Er wordt niet veel gedaan op deze dag. Op deze dag in Málaga is het handig om als je van plan bent om naar een museum of andere bezienswaardigheid te gaan even te dubbel checken of deze eventueel aangepaste openingstijden hebben. Op 1 november viert Spanje ‘Fiesta de Todos los Santos’ (Allerheiligen). Dit is een katholieke feestdag, waar de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren wordt gevierd.

Comments are closed.