Botanische tuin van Malaga

Net buiten de stad bevindt zich de Botanische tuin van Málaga. In deze enorme tuin staat een verzameling van planten van over de hele wereld. Door alle tropische planten en bomen die er groeien heb je het idee dat je zo een tropische jungle in wandelt!

‘La Jardin Botánico-Histórico La Concepcion’ is de mooiste en belangrijkste tuin van Spanje. Bovendien is het een van de belangrijkste van heel Europa! Anderhalve eeuw geleden werd de tuin gesticht door de markies en zijn vrouw. Na ongeveer een eeuw mooi gebloeid te hebben werd de tuin uitgeroepen tot historische kunst tuin. Later is de tuin ook voor het publiek geopend.

Tuintje van 250.000 m²

De enorme botanische tuin is ongeveer 250.000 vierkante meter en bestaat uit verschillende delen. Zo is er bijvoorbeeld een boswandeling die je meeneemt naar een punt waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad, de botanische tuin zelf en het gebergte Montes de Malaga. Ook is er ‘de wereld rond in 80 bomen’. Dit pad neemt je mee langs allerlei verschillende soorten bomen, planten en bloemen die afkomstig zijn van de vijf continenten. En zo zijn er nog veel meer leuke paden en mooie plekjes die je kunt bewonderen in deze botanische tuin.

Ligging

De botanische tuin ligt ongeveer vijf kilometer uit het centrum en wordt omringd door ruige bergen. Als je geen auto tot je beschikking hebt, is de tuin het makkelijkst te bereiken met de bus. Je kunt bij het busstation (Estación de Autobuses) op de toeristenbus naar de botanische tuin stappen. Een kaartje kost € 1,30.

Openingstijden

1 april tot 30 september van dinsdag tot zondag 9.30u – 20.30u
1 oktober tot 31 maart van dinsdag tot zondag 9.30u – 17.30
Gesloten op 25 december en 1 januari

Prijs

Volwassenen € 4,20
Kinderen (6 tot 16 jaar) € 2,10
Senioren (65+) € 2,10
Voor groepen is er een speciale prijs.

Locatie

Carretera de las Pedrizas, s/n
(A-45, Km 166) – 29014, Málaga
Website

Comments are closed.