Wandelen in Malaga

Door Malaga stad is het zeker een aanrader om te wandelen, maar Malaga ligt in een prachtige omgeving waar je ook fijne wandelingen kunt maken. Natuurlijk kun je langs de kust heerlijk wandelen. Maar als je iets landinwaarts gaat, zijn er ook een heleboel mooie dingen te bewonderen; felblauwe meren, indrukwekkende rotsformaties en prachtige natuurlandschappen.

¡IDEETJE: Leuke wandelroute door Malaga!

Bij aankomst in Malaga is het misschien een idee om eerst een indruk van de stad Malaga te krijgen voordat je eventueel de omgeving gaat verkennen. Met de wandelroute van Magnifiek Malaga krijg je een eerste indruk van de stad en ontdek je direct wat lekkere restaurants en meer leuks.

Meer informatie en het bestellen kan op onze pagina Wandelroute door Malaga.

Montes de Málaga

Op nog geen vijftien kilometer van Málaga ligt het natuurpark ‘Montes de Málaga’. Vanuit de stad zit je dus zo in het prachtige, heuvelachtige natuurlandschap met bossen vol dennenbomen, kleine riviertjes en watervallen. In het natuurpark leven ook allerlei soorten dieren zoals flamingo’s, lynxen, kameleons en als je mazzel hebt zie je in de lucht een roofvogel vliegen! In dit mooie natuurgebied zijn verschillende wandelingen waar je uit kunt kiezen. De lengtes variëren van 3.5 tot 20 km en er zijn verschillende moeilijkheidsgraden.

Bereikbaarheid
Helaas gaat er vanaf de stad geen bus naar het natuurpark. Het makkelijkst is dus om een auto te huren.

El Torcal

In het natuurpark El Torcal kun je een van de mooiste rotsformaties van Spanje bewonderen. Over de jaren heen hebben de rotsen hun bijzondere vorm gekregen door aantasting van water en wind. De rotsen hebben nu allerlei verschillende vormen en bestaan uit een heleboel lagen, dit ziet er erg bijzonder uit! Er zijn twee wandelroutes in het natuurgebied. De Ruta Verde is 1,5 km en duurt ongeveer 45 min. De Ruta Amarilla is 3 km en duurt ongeveer 3 uur. Tijdens de wandeling kun je genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Bereikbaarheid
El Torcal is het makkelijkst te bereiken met de auto, als je via Villanueva de la Concepcion rijdt, staat in dit dorpje een uitleg hoe je bij El Torcal kunt komen. Je kunt eventueel ook een bus naar Villanueva de la Concepcion pakken, een busritje duurt ongeveer een uur. Vanaf het dorpje is het nog 6 km naar El Torcal. Voor de bustijden kun je kijken op deze website.

La Garganta del Chorro

‘La Garganta del Chorro’ betekent de bergkloof van Chorro. Wanneer je de plek ziet, wordt de naam meteen duidelijk! Het is een diepe kloof die wordt omringd door 400m hoge rotswanden. Op deze plek bevindt zich de wandelroute ‘Caminito del Rey’ (het Koningspad). In 1992 werd het pad wegens veiligheidsredenen gesloten. Er hebben zich namelijk diverse ongelukken voorgedaan. Een paar jaar later werd het pad weer heropend na een renovatie en het pad is nu gelukkig een stuk veiliger. Meer lees je op de pagina Camino del Rey.

Ondanks alles is het ook voor de íets minder ervaren wandelaar onder ons nog steeds een leuke plek om naartoe te gaan. Vlakbij het plaatsje El Chorro ligt namelijk een prachtig gebied met 3 felblauwe meren (Lagos de Álora). Je kunt een heerlijke wandeling langs het meer maken of gewoon in het zonnetje relaxen met een heerlijke picknick en voor de afkoeling kun je een verfrissende duik in het meer nemen.

Bereikbaarheid
Je kunt naar El Chorro reizen met de auto, maar je kunt ook een trein pakken. De rit duurt ongeveer 40 minuten en een retourtje kost €10,-. Voor meer informatie over tijden en prijzen kun je kijken op de website van Renfe. Meer over treinen in Spanje lees je hier.[/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.