Dagje Ronda

Malaga is niet de enige indrukwekkende plek in de provincie Malaga. Als je op zoek bent naar een dagje weg, is een bezoekje aan de bekende stad Ronda zeker de moeite waard. Door de unieke locatie is deze stad een van de meeste opvallende steden in Spanje. Mocht je nog ideeën willen opdoen voor de invulling van je dag, dan kan je hieronder wat achtergrondinformatie vinden en een leuk dagprogramma.

Achtergrondinformatie Ronda

De stad is in haar geschiedenis bewoond door verschillende volken. Kelten, Feniciërs, Grieken en Mooren hebben Ronda ooit eens als thuis beschouwd. En tijdens de Moorse bezetting is Ronda zelfs uitgeroepen tot hoofdstad van regio Andalusië de Takurunna. Tegenwoordig wonen er bijna 37.000 mensen in Ronda.

Puente Nuevo

Het begint allemaal al bij de aankomst, Ronda staat namelijk bekend om zijn bruggen. Er zijn drie bruggen die de Tajo de Ronda overbruggen, een tientallen meters diepe kloof die Ronda in tweeën verdeelt: de Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercado (de markt). Op sommige punten is deze kloof meer dan honderd meter diep. De Puente Nuevo (Nieuwe Brug) is met een hoogte van negenentachtig meter een indrukwekkend bouwwerk dat ook bijna veertig jaar duurde om te bouwen. Door de stad via deze brug te betreden heb je al bij binnenkomst een van de meest bekende bouwwerken in Spanje gezien.

Plaza de España

Na het overlopen van de Puente Nuevo kom je gelijk uit in de buurt El Mercadillo waar het centrale plein gevestigd is, genaamd: Plaza de España. Hier is het Parador de Ronda (het oude stadhuis) gevestigd. Er staat nog een leuke tip over dit gebouw, onder aan de tekst!

Real Maestranza

Hierna is een bezoekje aan Plaza de Toros (stierenvechtarena) aan te raden, de arena ligt een klein stukje verder dan de Plaza de España. De Real Maestranza, zoals deze arena is genaamd, is een van de oudste in heel Spanje. De arena op zichzelf is een indrukwekkend gebouw. En in het Museo de la Tauromaquia (museum over stierenvechten), wat onder de arena gebouwd is, kom je veel te weten over de cultuur rondom het stierenvechten. De ring is het hele jaar open van 10:00 tot minimaal 18:00 (in midden- en hoogseizoen is het tot later open). Een kaartje kost €6,50.

Alameda del Tajo

Direct naast de stierenvechtersarena ligt het Alameda del Tajo. Het is zeker een must om een wandeling te maken door het park Alameda del Tajo. In dit park heb je een mooi uitzicht op het lager gelegen landschap.

Puente Viejo

Om de indruk van de stad af te ronden kan je nog een bezoekje brengen aan de oude brug, de Puente Viejo. Ondanks dat deze minder groot is dan de Puente Nuevo, is deze zeker niet minder indrukwekkend. Als je over de brug wandelt en onder de poort doorgaat, dan heb je een super uitzicht op de stad.

De bijzondere ligging, de eeuwenoude geschiedenis en de gezellige typisch Andalusische straatjes zijn kenmerkend voor Ronda. Een dagje Ronda heeft voor ieder wat wils en is dus een echte aanrader.

Tips
  • Er rijden meerdere bussen per dag tussen Ronda en Malaga, de reistijd is 2 uur. Een ticket kan je hier kopen.
  • Je kan er ook een weekendtrip van maken om zo meer van Ronda en de omgeving te kunnen bekijken. Een heel leuk hotel om te overnachten is Parador de Ronda, het voormalige stadhuis. In dit hotel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving van Ronda!

Comments are closed.