Fotografie in Malaga

Is het je ooit opgevallen hoeveel mensen foto’s maken tijdens vakantie? Waarschijnlijk wel, en dat is ook logisch want er zijn veel mooie momenten die je wil vastleggen. Bijvoorbeeld het bezoek aan een bezienswaardigheid of een gezellig etentje. Het is natuurlijk het leukste als je met originele foto’s thuis komt. Om je daarbij te helpen staan op deze pagina 4 foto-tips en 2 leuke foto locaties in Malaga.

Houd de camera recht

Houd je camera recht. Het klinkt logisch, en dat is het ook! Als alles op je foto scheef staat, is dit het enige waar je op let. Dat is jammer want het kon net zo’n mooi plaatje zijn. Dit soort scheve foto’s zijn nog wel te redden in software programma’s.

Maar let vooral op als je een groot gebouw wilt fotograferen. Als je je camera namelijk schuin omhoog richt, vertekent het beeld. Waarom dat gebeurd is een technisch verhaal. Loop in zo’n geval dan naar achteren om je camera recht te kunnen houden en toch alles in beeld te krijgen. Als dat niet mogelijk is, probeer het dan te beperken: zoek een hoger gelegen plek, zodat je je camera minder schuin hoeft te houden en zoom volledig uit.

De kleine dingen

Foto’s waar veel op te zien is, zijn vaak goed om een overzicht te geven. Maar detailfoto’s kunnen veel beter een indruk geven van wat een bepaalde locatie zo speciaal maakt. Denk bijvoorbeeld aan versieringen, lampen of mozaïekwerkjes.

Hiernaast kan het leuk zijn om patronen te zoeken. Overal zijn ze wel te vinden, het is alleen een kwestie van zoeken. Dit soort foto’s leveren vaak een interessant plaatje met soms een mysterisch sfeertje op.

Frame

Het framen, de compositie maken, van je foto is waar het allemaal gebeurt! Nu is het belangrijk dat je geen ‘halve mensen’ op je foto hebt of een boom die ongemakkelijk geplaatst is. Kijk dus goed naar alles wat in beeld staat voordat je je foto werkelijk maakt. Zo voorkom je dat je perfecte foto minder perfect wordt door een klein ‘foutje’.

Say cheese!

Bij vakantie foto’s horen ook kliekjes van je gezelschap. Probeer eens met tegenlicht te fotograferen door de zon achter je onderwerpen te plaatsen. Zo krijg je hele zachte foto’s omdat er geen schaduwen in de gezichten zijn.

Hiernaast zijn vooral portretten mooi en foto’s waar hun hele lichaam op staat. Anders krijg je snel een rare uitsnede van de groep mensen die je fotografeert!

Fotogenieke locatie’s

Uiteindelijk heb je niet veel aan de bovenstaande tips als je geen foto’s maakt. In Malaga is er veel om te fotograferen, maar om je op weg te helpen staan hieronder twee locaties om bij te beginnen.

Castillo de Gibralfaro
Dit oude kasteel ligt op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht heb op de stad, het strand en de haven! Tijdens je bezoek kan je veel verschillende foto’s maken: landschappen, detailfoto’s maar ook leuke groepsfoto’s! Klik hier voor meer informatie over dit kasteel.

Parque de Málaga
Even tot rust komen tussen tropische fauna en flora? Dat kan in Parque de Málaga. Naast de rust is dit park bij uitstek geschikt voor detailfoto’s van de prachtige bloemen, bomen en struiken. Breng vooral een bezoek aan de tuin achter het Ayuntamiento (stadhuis). Met de waterpartij daar kan je leuke foto’s maken. Klik hier om naar de pagina over dit park te gaan.

Tips
  • Er zijn geen regels, experimenteer vooral!
  • The best camera, is the one you have with you.
  • Vergeet niet te genieten van waar je bent.

Comments are closed.