Zomer in Malaga

Ben je van plan om de zomer door te brengen in Malaga? Goede keuze! Malaga heeft in de zomer heel veel te bieden. Niet alleen de temperaturen zijn gunstig, ook kun je heel leuk meegenieten met alle feestdagen en bijvoorbeeld de uitverkoop. Magnifiek Malaga zet de tips van de zomer voor jou op een rijtje!

Vamos a la playa!

Natuurlijk is het strand van Malaga niet te missen tijdens een heerlijke zomerdag. Malaga kent verschillende stranden en voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld de populaire zandstranden Playa el Candado en Playa de la Malagueta. Een ander leuk strand is Playa Pedregalejo, welke bestaat uit allemaal kleine strandjes. Aangezien het dorp Pedregalejo van oudsher een vissersdorp is, vind je hier allerlei authentieke vissersbootjes. Wil jij naar het strand voor de watersporten? Bezoek dan Playa del Campo. Dit strand is populair onder de kitesurfers. Op onze pagina Strand van Malaga kun je meer informatie lezen over de stranden in Malaga.

Hitte hitte!

Temperaturen van boven de 30 graden zijn in de zomer in Malaga niet bijzonder. Gelukkig is het door de ligging aan zee en de lage luchtvochtigheid meestal goed uit te houden. Helaas kan het enkele dagen in de zomer ook véél te heet zijn. In de provincie Málaga kennen ze maar al te goed het gevoel van de ‘warme föhn’, oftewel ‘el Terral’: een warme wind die in de zomermaanden de hitte soms ondraaglijk maakt. Deze wind komt alleen voor in het zuiden van Spanje en dan voornamelijk in de provincie Málaga. De terral waait uit noordelijke richting (binnenland) en voelt in de zomer aan als een föhn. Heet!

Bezienswaardigheden

Het is niet alleen een aanrader om musea en bezienswaardigheden van Malaga te bezoeken omdat ze zo indrukwekkend zijn, maar ook is het dé ideale plek in de zomer omdat het binnen vaak lekker koel is. Tijdens een écht hete dag is het juist een leuke optie om bij deze bezienswaardigheden naar binnen te gaan. Malaga telt 29 musea en wordt daardoor ook wel de ‘Ciudad de los museos’ genoemd. Er is voor ieder wat wils; je kunt de mooiste kunstwerken uit allerlei verschillende stijlen en tijden bewonderen, van alles leren en vooral veel plezier maken in de vele musea in Málaga.
Tip: Ben je van plan meerdere bezienswaardigheden te bewonderen? Bestel dan onze digitale wandelroute.

Terras, hapje, drankje en ijsje

Het is heerlijk om in de zomer in Malaga een terrasje op een van de pleinen te pakken. Niet alleen de gewone terrasjes in het centrum zijn gezellig, maar ook de dakterrassen zijn een aanrader. Bij de dakterrassen heb je een mooi panorama uitzicht over de stad en de kustlijn. Kijk voor de mooiste dakterrassen op onze pagina top 5 dakterrassen. Op een warme zomerdag in Malaga hoort een ijsje er natuurlijk ook bij. Gelukkig heeft Malaga genoeg ijssalons waar je lekker kunt genieten van een koud ijsje. Neem bijvoorbeeld ijssalon Chocolate waar je kunt genieten van veel verschillende smaken ijs: Smurfenijs, Nutella, Oreo en typisch Spaanse smaken als Torrijas.
Tip: Vergeet de zonnebrand niet, vooral op een ‘onschuldige’ dag op het terras.

Shoppen in de uitverkoop

1 juli is jaarlijks de startdatum… Uitverkoop! Mensen dringen voor de deuren van de bekende winkelketens en de kledingstukken in de Zara, H&M en Mango liggen alles behalve netjes opgestapeld. ‘Rebajas de Verano’, de traditionele zomeruitverkoop, duurt ieder jaar van 1 juli tot 31 augustus. 1 juli is jaarlijks de officiële startdatum…De rebajas vindt trouwens ook plaats vanaf 7 januari, na Driekoningen.

Feestdagen in de zomer

Processie Virgen del Carmen

Dit is een processie waarbij de heilige maagd Virgen del Carmen wordt geëerd. De heilige Virgen del Carmen is de koningin van de zee en wordt gezien als de beschermheilige van zeelieden en vissers. De zee wordt deze dag gezegend voor de goede vangst en hiervoor zorgt de heilige maagd Virgen del Carmen doen. De processie start bij de kerk, waar de beelden van Virgen del Carmen gedragen worden door mannen gekleed in kostuums. Daarna gaan ze met de beelden het water op. Mensen kijken vanaf het strand of varen mee in versierde bootjes. Op deze dag is het de hele dag feest; op het strand wordt er gegeten en gedronken bij de speciaal geplaatste tentjes voor deze dag.

Feria de Málaga

Feria de Málaga is een traditioneel feest dat jaarlijks in augustus uitbundig gevierd wordt in Malaga. Het is naast Semana Santa het grootste evenement van het jaar. Het feest wordt elk jaar geopend met een grote vuurwerkshow en duurt meestal acht dagen. De stad wordt mooi versierd en je ziet veel dames in traditionele Flamenco jurken. Daarnaast organiseert de stad verschillende activiteiten, zoals optredens, stierengevechten, er is een kermis, er wordt gedanst, gezongen, gegeten en gedronken. Heerlijk genieten dus van al het leuks dat Malaga te bieden heeft tijdens de Feria de Malaga. Op de pagina Feria de Malaga lees je meer over dit feest!

Comments are closed.