Málaga CF

Voetbal en Spanje zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Al sinds jaar en dag is Spanje het land van topvoetbal en dat is ook terug te zien in de cultuur, zo ook in Malaga. Voetbal leeft onder de bevolking van Malaga en zij zijn dan ook niet bang om hun mening te geven!

De club

Malaga CF, zoals we die tegenwoordig kennen, is in 1994 gevormd door een fusie van twee andere clubs uit Malaga. 5 jaar later speelde Malaga CF voor het eerst in de Primera División en in 2002 plaatsten zij zich voor de UEFA cup. Daarna is de club weer afgedaald naar lagere divisies.

2010 bracht grote veranderingen met zich mee voor de club uit Malaga. Een sjeik uit Qatar heeft toen namelijk een deel van zijn forse kapitaal gebruikt om Malaga CF weer nieuw leven in te blazen en een aantal spelers gekocht. Met deze nieuwe spelers klom de club weer op tot Primera Divisíon, waar ze nu nog steeds in spelen.

Het stadion

Het thuisstadion van Malaga CF is Estadio La Rosaleda en tegenwoordig zijn er ongeveer 30.000 plekken. Dit is echter niet altijd zo geweest. In 1941 werd dit stadion officieel geopend met een wedstrijd tussen Malaga en Sevilla, toen waren er nog maar 8.000 plekken!

Toen in 1982 Estadio La Rosaleda tot een van de World Cup stadiums werd benoemd, moest er bijgebouwd worden. Er is een extra ring gekomen waardoor de capaciteit van het stadium werd vergroot naar 37.000.

Het stadion is zo een hele tijd gebleven, maar in 2000 is het stadion geworden tot zoals het er vandaag de dag bij staat. Er zijn toen grote renovaties geweest zoals betere faciliteiten voor de spelers en bezoekers en ruimere plaatsen, dit hield echter wel in dat de capaciteit omlaag ging. Er kunnen nu 30.000 mensen in.

Spelers

Door het grote kapitaal dat de Sjeik in 2010 beschikbaar stelde, heeft Malaga FC toen veel nieuwe spelers gekregen waaronder de Nederlanders Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen. Van NistelRooij heeft in deze periode 4 goals gemaakt. In 2012 zijn ze beiden weg gegaan bij Malaga CF en Van Nistelrooij heeft daarmee ook gelijk zijn voetbalcarriere beëindigd. In de huidige selectie zitten geen Nederlandse voetballers.

Tour

Wil je een kijkje nemen in de kleedkamers of toch even zien hoe de VIP’s erbij zitten tijdens een wedstrijd? Dat kan! Er worden tours gegeven waar je dit, en nog meer te zien krijgt. Zo’n tour duurt iets minder dan een uurtje en geeft je een goed beeld van het stadion. Tijdens de tour bezoek je ook het Malaga CF museum, dit is in het stadion gelegen!

  • Een kaartje kost €8 en voor kinderen €4. Klik hier om naar de site te gaan voor meer informatie.

Nog meer interessante en bijzondere verhalen horen over Malaga CF? Ga dan mee met de Malaga stadion fietstour. Hier zullen onze gidsen jou de interessante details laten horen over de meer dan honderd(!) jaar geschiedenis van de club. De verhalen tijdens de fietstour zullen onder andere gaan over de verdwijning van de club en de vermoorde president…

    • Duur: 4 uur
    • Vertrektijd: Op ma. di. wo. om 10.00 en op do. vr. za. om 14.00

.

Speelschema 2023

Op deze website vind je het schema van de thuiswedstrijden van Málaga CF in de Liga (Primera División). Houd er rekening mee dat er nog geen datum is vastgesteld, maar dan heb je alvast een idee in welk weekend welke wedstrijd plaatsvindt in Malaga.

Tip

Ga je naar een wedstrijd? Neem dan lekker een broodje mee voor tijdens de wedstrijd: zo val je niet op tussen de Spanjaarden én zo krijg je geen honger! Vaak is er wel een standje/barretje waar je iets te snacken of te drinken kan kopen, maar het is niet erg gebruikelijk. Veel Spanjaarden nemen hun eigen snacks/broodje mee en daardoor is het aanbod in het stadion vaak niet erg groot.

Comments are closed.