Museo de Arte Flamenco

Het Museo de Arte Flamenco La Peña Juan Breva is een klein museum wat beschikt over een collectie van ongeveer 5.000 stukken, dat alles te maken heeft met het uit Andalusië afkomstige muziekgenre.

Collectie

De collectie bestaat uit oude grammafoonplaten, grammafoonspelers, flamenco gitaren, posters, Manila sjaals, ‘batas de cola’ flamenco jurken, bibliografisch materiaal over flamenco en verschillende kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw. Dit alles wordt tentoongesteld op de twee verdiepingen van het museum.

Museo de Arte Flamenco Malaga

Rondleiding

De rondleiding in het Museo de Arte Flamenco La Peña Juan Breva is in het Spaans en wordt gegeven door één van de leden van de Peña Juan Breva club. Deze club is vernoemd naar de beheerder van het museum, flamenco zanger Juan Breva uit Málaga en komt nog regelmatig bij elkaar.

Activiteiten

De kelder van het museum wordt voornamelijk gebruikt voor verschillende activiteiten van de Peña Juan Breva club. Zo spelen ze er regelmatig live flamenco muziek, waar soms ook bij wordt gedanst; niet zozeer voor de toeristen, maar natuurlijk zijn die wel welkom om een kijkje te nemen. Zo ervaar je flamenco in het hart van flamenco in Málaga.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag 10.00 uur tot 14.00 uur

Adres

Museo de Arte Flamenco La Peña Juan Breva
Calle Ramon Franquelo, 4
29008 Málaga

Comments are closed.