Parkeren in Malaga

Ben je in Malaga en ga je met de auto op pad of ben je met de auto naar Malaga afgereisd? Dan is het handig om te weten waar je kunt parkeren! Parkeren in Malaga kan wat problemen veroorzaken, omdat het aantal parkeergelegenheden in Malaga redelijk schaars is. Om het wat makkelijker te maken, hebben wij alvast uitgezocht waar je kunt parkeren en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Parkeren in het centrum

Parkeren midden in het centrum van Malaga is zeker mogelijk, dit is voornamelijk bekend als de ´blauwe zone´ (blauwe strepen op de weg), tussen 9.00 en 14.00 en 17.00 en 20.00 zijn de volgende tarieven van toepassing.

Tarieven blauwe zone 2014:
30 minuten: € 0,30
60 minuten: € 1,00
90 minuten € 1,30
120 minuten: € 1,60

Let op! Na 2 uur (120 minuten), zal je opnieuw geld in de parkeerautomaat moeten gooien indien je daar geparkeerd wil blijven staan. Het is niet mogelijk om langer dan 120 minuten aaneensluitend je auto te parkeren in de blauwe zone.

Tip: Na 20.00, tussen 14.00 en 17.00 op zaterdag na 14.00 en op zondag is het parkeren in de blauwe zone gratis! Zo kun je toch nog midden in de stad parkeren zonder daar ook maar iets voor te betalen.

Parkeergarages in het centrum van Malaga

Parkeren in Malaga is lastig en tegelijkertijd kan het soms ook nog onveilig zijn. Het beste is om je auto te parkeren in één van de ondergrondse, bewaakte parkeergarages. De tarieven van de parkeergarages variëren (van €1,20 tot €3,60 per uur) omdat een aantal parkeergarages zich midden in het centrum bevindt en anderen liggen net wat verder van het centrum af. De prijzen worden ook vastgesteld op basis van de service van de parkeergarage en op basis van het tijdstip waarop je parkeert.

Tip: Wanneer je in Malaga bent met de auto en op zoek bent naar een parkeerplaats, dan kun je deze site bezoeken: Parkopedia. Bovenaan kun je de taal wijzigen naar het Nederlands (Paises Bajos). Ook kun je in dat balkje zoeken naar parkeergelegenheden. Wanneer je ´Malaga´ intoetst, krijg je meteen alle parkeergelegenheden in Malaga te zien en kun je zelf kiezen welke het meest dichtbij is. Alle parkeerplaatsen zijn 24 uur open en ook zie je meteen achter het adres (helemaal aan de rechterkant) wat de tarieven zijn. Heel handig dus!!

Auto huren

Verblijf je langere tijd in Malaga en zou je graag met een auto de omgeving willen verkennen om de mooiste plekjes te ontdekken? Hier vind je alle informatie over het huren van een auto: Auto huren Malaga

Parkeren bij vliegveld Malaga

Woon je (tijdelijk) in Malaga en beschik je over een eigen auto? Dan zou het kunnen zijn dat je deze graag wilt parkeren bij het vliegveld wanneer je op vakantie gaat of wanneer je weer voor een aantal dagen/weken naar Nederland gaat. Een erg handige site hiervoor is de volgende: Parkvia

Op deze site kun je aangeven op welk vliegveld je jouw auto wilt parkeren en voor hoelang. Vervolgens worden verschillende aanbieders vergeleken en worden de prijzen van deze aanbieders weergeven. Ook staat erbij hoe ver het vervolgens is van de auto naar het vliegveld.
Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op deze site voor het parkeren van je auto voor 2 weken, van 4 oktober t/m 18 oktober, dan krijg je meteen alle beschikbare aanbieders te zien en de bijbehorende prijs.

In dit geval krijg je 13 van de 14 aanbieders te zien. Ze worden gesorteerd op prijs, de goedkoopste aanbieder komt bovenaan en de aanbieder met de hoogste prijs komt onderaan:

1. Express Car Parking ECP Airport Malaga: € 37,50
2. Larga Estancia AENA Malaga Airport: € 40
3. Marbenjo Norte Malaga Aiport Meet&Greet: € 42
4. Marbenjo Norte Airport Parking Malaga: € 42
5. NovoParking Malaga Airport: € 42,50
6. Airport Parking Malaga: € 45
7. Parking Sur Malaga Airport: € 45
8. Low Cost Parking Malaga Airport: € 46
9. Parking Costa Golf Malaga Airport: € 49
10. Red Airport Malaga Airport: € 52,50
11. 1 Parking Malaga Airport: € 69,30
12. Parking Holiday Malaga Airport: € 101,17
13. Parking VIP AEANA Malaga Airport: € 120

Tips

– In het hart van het (historisch) centrum mogen geen auto´s komen, het is dus ook geen mogelijkheid om daar te parkeren.
– Bij het grote winkelcentrum ´Plaza Mayor´ kun je gratis parkeren. Vanaf hier ben je in een ruim kwartier in het centrum.
– Misschien heb je niet overal internet, het kan daarom handig zijn om van te voren een screenshot te maken van de gevonden parkeergelegenheden op Parkopedia. Nadat je ‘Malaga’ in hebt getoetst (bovenaan de pagina), krijg je een kaartje te zien waarop alle parkeergelegenheden worden aangegeven. Op deze manier kun je overal, waar je ook bent, zien waar je je auto kunt parkeren.
– De gele lijnen op de straat houden in dat het verboden is om daar te parkeren. Let op: Het kan soms zijn dat de lijnen een beetje vervaagd zijn.

Comments are closed.