Wonen in Malaga

Malaga is de op één na grootste stad van Andalusië. Er zijn enorm veel mooie plekken, het weer is het gehele jaar door prachtig, de mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en daarom snappen wij heel goed dat je misschien wel (tijdelijk) wilt gaan wonen in Malaga. Verhuizen naar het buitenland is natuurlijk niet niks. Het is allemaal al spannend genoeg en daarom helpen wij je graag door wat belangrijke zaken uit te leggen!

Wonen in de regio Andalusië Gids

In deze digitale gids staat super veel informatie die je nodig hebt als je van plan bent om te gaan verhuizen naar de regio Andalusië. Bestel de digitale Wonen in de regio Andalusie gids direct! Alles wat je nodig hebt en allerlei tips, lees je in deze digitale Nederlandstalige gids! Hieronder zie je een paar voorbeelden van serieuze, maar ook leuke onderwerpen je terugvindt in de gids:

  • Een emigratiechecklist
  • Belastingzaken
  • Een eigen bedrijf starten in Andalusië
  • Een auto invoeren in Andalusië
  • Hoe zit het met kinderen verhuizen naar Andalusië?
  • Hoe neem je huisdieren mee naar Spanje?

Op naar Malaga!

Ga je werken, studeren, stage lopen, je eigen bedrijf starten of gewoon genieten van je vrijheid in Malaga, dan is het tijd om te emigreren. Het is belangrijk om van te voren te bedenken waar je wilt gaan wonen in de stad. Houd je meer van een rustige wijk, woon je liever in het drukke centrum of word je graag wakker met uitzicht op zee? In Malaga kan het allemaal! Het is slim om met je eigen ogen te zien wat het beste voor jou is. Ga naar de stad en probeer in contact te komen met mensen die in Malaga wonen of er misschien wel zelf naar toe geëmigreerd zijn. Zo kunnen zij jou wat meer vertellen over de verschillende wijken en wordt het steeds duidelijker waar jouw voorkeur naar uit gaat. Je kunt eventueel ook contact zoeken met een makelaar, zij weten vaak ook veel over de stad en kunnen je helpen om jou favoriete plekje te vinden. Voor een volledige emigratiechecklist kun je de Wonen in de regio Andalusië Gids raadplegen!

Een huis zoeken

Wanneer je de eerste grote beslissing gemaakt hebt: je gaat emigreren naar Malaga, is het tijd om een huis te zoeken. Je hebt je inmiddels al verdiept in de verschillende wijken van de stad dus je kunt gericht op zoek gaan naar een appartement of huis. Super leuk, maar er komt ook een hoop bij kijken. Let er in eerste instantie vooral op dat een huis kopen in Spanje anders is dan een huis kopen in Nederland. Er gelden minder strenge regels waardoor sommige gebreken aan huizen nergens vermeld worden. Kijk dus goed voordat dat knusse Spaanse huisje al van jou is. Het is verstandig om een makelaar in te schakelen tijdens je zoektocht, hij of zij kan je helpen aan een huisje naar jouw wens. Ook is het handig om een gestor te regelen, dit is een schakel tussen jou en de diverse Spaanse instanties. Hij of zij bespaart je een hoop ergernissen en het is erg handig als je de taal nog niet goed beheerst.

Een huis kopen

Nu je jouw droomhuis hebt gevonden, kun je deze daadwerkelijk gaan kopen of huren. Het is belangrijk om te weten dat je een zogenaamd N.I.E. nummer aan moet vragen wanneer je langer dan drie maanden in Malaga blijft wonen. Dit nummer kun je vergelijken met het Nederlandse sofinummer. Je hebt het bijvoorbeeld nodig wanneer je een huis wilt kopen, een bankrekening wilt openen of wilt gaan werken in Malaga. Het N.I.E. nummer kun je aanvragen bij de gemeente of bij de lokale politiebureaus. Let er ook op dat je de juiste verzekeringen afsluit wanneer je een huis koopt of huurt.

Werken in Malaga

Het is goed mogelijk dat je naar Malaga vertrekt om daar meteen ook te gaan werken. Houd er wel rekening mee dat het werkaanbod nog niet enorm groot is in Spanje. Gelukkig trekt de economie weer aan en daalt het werkloosheidspercentage. Tijd om sollicitaties te zoeken.

Je eigen bedrijf in Malaga

Hoe mooi zou het zijn om zelf een bedrijf te kunnen starten zodra je emigreert naar Malaga. Jouw eigen idee uitgewerkt in de stad met één van de meeste zonuren per jaar, prachtig toch? Het is slim om eerst de Camara de Comercio te bezoeken, dit is de Spaanse Kamer van Koophandel. Zij kunnen jou gratis advies geven over je bedrijfje, over subsidies, diploma’s, vergunningen en nog veel meer zaken die erbij komen kijken. Handig om te weten is dat de website van de Kamer van Koophandel ook beschikbaar is in het Engels.

Studeren

In Malaga kun je als student terecht op de Universidad de Málaga. Dus mocht je voor een tijd willen gaan studeren dan kan dat goed. Het studentenleven van Malaga is bruisend en het uitgaansleven gaat hier elke dag door. Een bekende studentenplek is Plaza de la Merced, een plein gelegen in het centrum van de stad waar je veel barretjes en restaurants vindt. Als je in Malaga komt om de Spaanse taal te leren zijn er verschillende taalscholen en ook worden er “intercambios” georganiseerd. Dit zijn gezellige avonden waar studenten bijeenkomen om de taal met elkaar uit te wisselen. Kortom, je zult hoe dan ook de tijd van je leven hebben!

Stage lopen

Naast studeren is ook stage lopen een mooie optie voor studenten. Werkervaring opdoen in een prachtige omgeving met een hele andere cultuur, dat staat nog eens goed op je CV! Malaga biedt tal van stageplekken aan, van Spaanstalige bedrijven tot Nederlandstalige bedrijven. Dus als je de kans krijgt om je stage te lopen in Malaga, moet je deze zeker nemen!

Comments are closed.