Parken in Malaga

Naast de vele strandjes, kent Malaga ook een aantal mooie parken. Picknicken, luieren of gewoon lekker wandelen door de mooie parken… Op deze pagina vind je meer informatie over de parken en waar je ze kan vinden in Malaga.

Parque de la Alameda

Parque de la Alameda wordt ook wel Parque de Malaga genoemd en bevindt zich midden in het centrum. Het park is niet zoals de meeste andere parken eruit zien. Het is meer een lange passage, met aan beide kanten veel groen van de verschillende bomen. De weg die door het park heenloopt heet Paseo del Parque en loopt vanaf het historische centrum naar de wijk Malagueta. Vanaf die wijk heb je een mooi uitzicht op de Alcazaba. Het park wordt regelmatig gebruikt voor een leuk marktje, bijvoorbeeld een boekenmarkt of ambachtsmarkt. In de zomermaanden zie je hier ook nog wel eens theatervoorstellingen in de open lucht. In het parkje staan overal bankjes, waar je kan gaan zitten en kan genieten van de rust en alle mooie bomen en planten die je in het park ziet. Het park heeft namelijk heel veel verschillende tropische en subtropische bomen, struiken en andere gewassen. Ook zie je overal mozaïek kunstwerken, waarin de wapens van de gemeentes van Malaga zijn verwerkt. Leuk om naartoe te gaan, zeker als er een marktje is! Meer informatie vind je op de pagina Parque de Malaga.

Botanische tuin

Iets buiten de stad, bevindt zich de botanische tuin van Malaga. Het is een prachtige oase van groen en het park is al 150 jaar oud. Het park kent meer dan 1000 verschillende soorten groen op 23 hectare grond. Het is ingedeeld in verschillende delen. Zo heb je een subtropisch deel, waar je ook paradijsvogels kan spotten. Wanneer je rondloopt in de botanische tuin, heb je het gevoel dat je je in de jungle begeeft, en dat net iets buiten het centrum van Malaga! Meer informatie over deze bijzondere tuin vind je op de pagina Botanische tuin.

Parque del Oeste

Parque del Oeste is een park voor iedereen, jong en oud. Het park heeft veel mooie bloemen, bomen en in het midden een groot meer. Je kan er een potje voetballen of basketballen, joggen maar ook genieten van alle mooie bloemen en bomen. Ook wordt dit park soms gebruikt voor leuke festivalletjes. Voor de kunstliefhebber is Parque del Oeste ook een echte must go. In totaal kan je er 45 sculpturen van de Duitse kunstenaar Stefan von Reiswitz vinden, van mythologische figuren tot fantasiefiguren.

El Retiro

Dit park was vroeger eigendom van de bisschop van Malaga. Het is een belangrijk park en staat ook wel bekend als Santo Tomas de Monte Estate. Het bijzondere aan dit park is dat er in het park ongeveer 6000 dieren leven. In zowel de zoet als zoutwater vijvers in het park vind je onder andere reptielen, zoogdieren, vissen en ook veel verschillende soorten vogels. Vanuit het park heb je prachtig uitzicht op de kust, de mooie bergen en over de skyline van de stad Malaga. In 1984 werd dit bijzondere park uitgeroepen tot historisch monument. Het park heeft veel verschillende soorten bomen en beplanting zoals palmbomen, fruitbomen en magnolia’s. Het is een prachtig park wat zeker een bezoekje waard is als je in Malaga bent.

Tip

– Koop wat lekkernijen op een leuk marktje en geniet ervan in alle rust in een van deze parkjes!

Comments are closed.