Museo del Vino

Ben jij geïnteresseerd in wijn en wil je graag meer weten over wijnen uit de streek van Málaga? Dan is dit museum zeker een bezoekje waard! Niet alleen valt er veel te zien, maar in dit museum worden zelfs ook de smaakpapillen aan het werkt gezet.

Het wijnmuseum was geopend omdat lokale wijnmakers graag een plek wilden hebben waar ze de cultuur en kwaliteit van hun speciale wijnen tentoon konden stellen. Het museum is gevestigd in een paleis uit de 18e eeuw. Nadat de binnenkant van het gebouw volledig gerenoveerd was, werd het omgetoverd tot wijnmuseum.

wijn museum

Bekijk en proef

Het gebouw bestaat uit twee verschillende verdiepingen. En op beide verdieping zal je iets anders over wijnen zien. Op de eerste verdieping kun je bijvoorbeeld een heleboel plaatjes en prints zien, zoals verschillende wijnlabels uit de 19e en 20e eeuw. Op de tweede verdieping zal je meer ontdekken over de geschiedenis van wijn in Málaga en omstreken. Daarnaast zul je er hier ook achter komen hoe de wijnen in Málaga ontwikkeld worden. Nadat je van alles over wijnen heeft gezien, gehoord en gelezen is het natuurlijk tijd om te proeven!

Openingstijden

Maandag tot vrijdag van 10.00 – 17.00 en zaterdag van 10.00 – 14.00
Gesloten op: 1 en 6 januari, 24, 25 en 31 december en Witte Donderdag en Goede Vrijdag.

Prijs

€ 5,- (incl. 2 proeverijen en rondleiding)
€ 3,- voor studenten en groepen (incl. 2 proeverijen en rondleiding)
€ 1,- extra wijn proeverij

Adres

Museo del Vino
Plaza de los Viñeros 1,
29008 Málaga
Tel.: +0034 952 22 84 93
E-mail: info@museovinomalaga.com
Website

Comments are closed.