Dulces (zoetigheden)

Spanjaarden zijn dol op ‘Dulces’ zoetigheden, waaronder chocola, cake, taart, koekjes, muffins, snoepjes en nog veel meer. Waarschijnlijk komt de liefde voor zoete lekkernijen voort uit de tijd van de Moren (Noord Afrikanen). Vooral vaak eind van de middag zie je veel Spanjaarden iets zoetig eten. Daarom hebben we voor jou een overzicht samengesteld van verschillende leuke spots met onder andere……heel veel zoete heerlijkheden.

Casa Aranda

Bij Casa Aranda kun je terecht voor overheerlijke churros, maar ook porras (een soort dikkere churros). Churros zijn een soort typisch Spaanse zoete lekkernij die je in principe op veel plekken in Spanje kunt krijgen, zo ook in Málaga. Vaak tijdens feestdagen, festivals en op zondag ochtend eten Spanjaarden vaak churros. Veel Spanjaarden vinden het heerlijk om churros met warme chocolade te bestellen en daar de churros in te dopen. Houd in gedachte dat deze warme chocolade een stuk dikker is dan de warme chocolademelk die normaal gesproken gedronken wordt.

Locatie
Calle Herrería del Rey, 1
Website

Julia Cupcakes

Bij Julia Cupcakes vind je niet alleen overheerlijke cupcakes, maar ook taarten, koekjes en nog veel meer lekkers. Zeker de moeite om even langs te gaan als je in de buurt bent en zin hebt in een ‘Dulce’.

Locatie
Calle Carretería, 53
Website

Lepanto

Overheerlijke, prachtige taartjes en andere heerlijkheden vind je in hartje centrum Málaga. Een leuke locatie om bijvoorbeeld tijdens een middagje shoppen in Málaga koffie te drinken met een taartje of iets anders lekkers erbij. Houd wel in gedachte dat met zoveel lekkernijen het lastig kan zijn om te kiezen.

Locatie
Calle Marqués de Larios, 7
Website

Tips

• Lijkt het je leuk om gezellig tussen de Spanjaarden te zitten bij Casa Aranda? Sommige Spanjaarden eten wat ‘churros con chocolate’ als ‘Merienda’. De ‘Merienda’ vindt meestal plaats rond een uur of 17.00 – 18.00 en de gewoonte is dan om iets kleins (vaak zoetigs) te nemen. Dit kan een drankje zijn, maar ook een chocolade croissantje, een taartje of wat churros.

Tetería El Harén

In een nauw steegje in het centrum van Malaga vind je het charmante theehuisje ‘El Harén’. De Andalusische geschiedenis vertelt ons het verhaal van de Arabische bezetting. In heel Andalusië, waaronder ook Malaga zijn er nog steeds Arabische invloeden. ‘El Harén’ is vol van deze Arabische invloeden. Binnen de antieke muren kan je genieten van een oneindige keuze uit aromatische theeën bij kaarslicht. Voor de zoet liefhebbers onder jullie, zijn er ook nog pannenkoeken en wafels met een topping naar keuze.

Openingstijden
Ma t/m do van 17:00 – 23:00
Vrij en za van 17:00 – 1:00
Zo van 16:00 – 23:00
Gesloten in juni en juli

Locatie
Calle Andrés Pérez, 3
Website

Heladería Casa Mira

“Zodra je de deur opent, zet je de eerste stap naar een onvergetelijke reis naar een verleden waar de heerlijke geur van geroosterde amandelen, gebak en karamel leidde tot unieke momenten.” Deze zin beschrijft het familiewerk van Casa Mira en is ook te vinden op hun website.

Geliefd in Málaga
De eerste winkel van dit ambachtelijke familiebedrijf werd geopend in 1900 in Calle Nueva te Málaga. 25 jaar later werd er ook een tweede geopend in de hoofdstraat ´Calle Larios´. De ijssalon in Calle Nueva is authentiek gebleven maar de zaak in Calle Larios heeft een moderner kantje gekregen. Casa Mira is toch wel de oudste en bekendste ijssalon van Málaga en dit dankzij hun authenticiteit en aanbod van kwaliteitsvolle producten.

Ambachtelijk ijs en turrón
De traditionele´ turrón´ oftewel nougat was het eerste product dat Casa Mira verkocht. De hoofdingrediënten van ‘Turrón’ zijn honing, suiker, het wit van een ei en tot slot geroosterde amandelen. Deze zoetigheid uit Spanje wordt vooral gegeten rond de kerstperiode. Pas later is de ijssalon begonnen met het maken van ambachtelijk ijs. Om eer te doen aan de traditionele turrón, verkopen ze nu ook turrónijs. Het is een eigen recept en dus enkel verkrijgbaar bij Casa Mira.

Andere specialiteiten
Naast het ambachtelijk ijs en traditionele turrón, kan je ook ´polvorones y mazapán´proeven. ´Mazapán´ is bij ons bekend als marsepein en bestaat vooral uit suiker en amandelen. ´El polvorón´ is een klein cakeje dat gemaakt is van bloem, boter en suiker. Het gebakje wordt gekookt en vervolgens gebakken in een hete oven. Als je het koekje proeft zal je merken dat het een soort van poederig zandkoekje is. Voor de melkliefhebbers onder jullie, is er ´horchata´en ´leche merengada´. Beide drankjes zijn gemaakt op basis van melk en worden koud geserveerd. Wil je even afkoelen? Dan kan je een ‘granizada’ oftewel granita bestellen. Het is een halfbevroren drankje op basis van water, suiker en een smaakmaker naar keuze.

Locatie
Calle Nueva, 16
Calle Larios, 5

Openingsuren
Ma t/m zo van 10:00 – 23:00

Comments are closed.