Backpacken in Malaga

Backpacken: dé manier om veel van een land te zien met een klein budget! Door de verschillende landschappen en steden is Spanje een ideaal land om te backpacken. Tijdens je reis mag je Malaga eigenlijk niet overslaan. Om je op weg te helpen staan er op deze pagina de leukste aanraders, voordelige slaapplekken en de belangrijkste reisinformatie voor het vervolg van je trip.

Dit is Malaga

Waarschijnlijk ben je maar een korte tijd in Malaga, dan je wil je wel een indruk krijgen van de stad. Het leukste is om van alles wat te ervaren: bezienswaardigheden, de cultuur en het eten.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Malaga is het Moorse fort Alcazaba. Het is tussen de 8e en 11e eeuw gebouwd op de plek waar eerst een Romeins dorp was. Lopend door de tuinen en patio’s krijg je een gevoel van hoe het er toen uit zag. Ook kan je genieten van prachtige uitzichten. Tevens is er een kasteel bij gebouwd in de 14e eeuw dat ook de moeite waard is om te bezichtigen.

Malaga is de geboortestad van Picasso, daarom heeft deze kunstenaar een speciaal plekje in de harten van de Malagueños (inwoners van Malaga). In het Picasso museum kan je meer dan 150 van zijn privé werken bekijken, die een goed beeld geven van zijn ontwikkeling. Hiernaast kan je ook zijn geboorte huis bezoeken.

Om je indruk rond te maken is het een aanrader om te eten bij El Pimpi. Dit restaurant is een van de bekendste en speciaalste restaurants in Malaga. Er zijn verschillende patio’s en ruimtes waar je heerlijk kunt eten en genieten. Naast het bijzonder lekkere eten, is El Pimpi bekend geworden door veel bekende personen die daar gegeten hebben en een herinnering op een van de wijnvaten hebben achter gelaten. Zelfs James Bond (Sean Connery) heeft hier gegeten.

Hier slaap je voordelig

Malaga heeft veel hostels waar je voordelig kunt slapen. Hieronder staan 3 hostels die elk iets unieks bieden.

Malaga Hostel

Dit hostel is heel dicht gelegen bij het strand, binnen 5 minuten lopen ben je er! Er is gratis wifi, verzorgde slaapzalen én er is een dakterras met uitzicht op zee. Ben je dus op zoek naar een hostel dat super dicht bij het strand ligt: dan ben je hier aan het juiste adres. Voor meer informatie over dit hostel en de beschikbaarheid, klik hier.

Locatie
Conde de las Navas 1
Este
29017 Málaga

X Hostel Malaga

In het centrum van Malaga, gelegen bij een van de populairste uitgaansspots: Plaza de Merced, ligt X Hostel Malaga. Er worden dagelijks pub-crawls georganiseerd en andere activiteiten zoals ’boat parties’. Dit hostel is een goede keuze als je wilt feesten! Voor meer informatie over dit hostel en de beschikbaarheid, klik hier.

Locatie
San Juan de Letrán 9
Malaga Centro
29012 Málaga

Feel Hostels Soho Malaga

Dit hostel is centraal gelegen tussen de bezienswaardigheden en biedt schone en mooie kamers aan tegen een scherpe prijs. Er is een buiten terras, een restaurant en gratis wandeltours. Cultuur liefhebbers zitten in dit hostel helemaal goed! Voor meer informatie over dit hostel en de beschikbaarheid, klik hier.

Locatie
Vendeja 25
Malaga Centro
29001 Málaga

Adios Malaga

Malaga heeft goede verbindingen met de rest van Spanje. De trein is een goede optie als je binnen Andalusië wilt blijven, ga naar de site van Renfe om tickets te kopen. Hieronder een tweetal aanraders om met de trein te bezoeken:
Sevilla – 2:35 uur reistijd, tickets vanaf €23,20
Cordoba – 1:00 uur reistijd, tickets vanaf €16,50

Als je naar een ander deel van Spanje wilt, kan een binnenlandse vlucht een goede optie zijn. Zo vlieg je met RyanAir al voor €15,00 van Malaga naar Barcelona.

Tip

Wil je ergens heen maar kan je daar geen goede treinrit voor vinden? Kijk eens op blablacar.com, hier kan je voor een paar euro meeliften met mensen.

Comments are closed.