Studentenleven Malaga

Als student een aantal maanden in Malaga vertroeven is natuurlijk heel erg relaxed: het weer, de mensen, het eten en het uitgaansleven. Op deze pagina staat leuke en nuttige informatie die van pas kan komen tijdens je verblijf.

Spaanse taal

Zodra je ergens langer bent dan een vakantie is het eigenlijk een must om je een beetje verstaanbaar te kunnen maken in de taal van dat land. Zo ook in Spanje. Als je helemaal geen Spaans spreekt, kan een zinnenboekje je door die eerste lastige dagen heen helpen.

Een andere, gezelligere, optie is om naar ‘’intercambios’’ te gaan. Dit zijn informele avonden waar studenten bij elkaar komen om talen uit te wisselen. Naast dat je de taal leert is het ook nog eens gezellig! Kijk op deze Facebook-pagina voor meer informatie over intercambios.

Uitjes

Er worden veel uitstapjes georganiseerd voor studenten. Zo zijn er tripjes naar de mooiste stranden in de buurt van Malaga. Op zo’n dag kan je van alles doen: zwemmen, kayakken, op de bananenboot en nog veel meer.

Je leert veel nieuwe mensen kennen en je hebt een superdag. Deze tripjes worden vaak georganiseerd via Facebook. Kijk vooral eens op de pagina van Malaga South Experience, zij organiseren veel van dit soort uitjes!

Feestjes

In Malaga vindt men dat het elke avond tijd is voor een feestje, daarom kan je eigenlijk op elke dag wel bij een van de clubs lekker dansen en feesten.
Als er één plek in Malaga is die bekend staat als studentenplek is het wel Plaza de la Merced. Dit is een plein midden in de stad met heel veel barretjes en restaurants. Op dit plein is een leuke mix van studenten en Spanjaarden te vinden!

Een van de meest populaire clubs onder studenten is Weekend. Hier kan je
heerlijke coctails drinken en genieten van de muziek! Deze club ligt aan de Plaza
de la Merced wat sowieso al garant staat voor veel levendigheid in de avonden.
Het adres van club Weekend is Plaza de la Merced 14.

En andere plek waar veel studenten komen is Il Laboratorio Trattoria. Ze hebben een leuke bar met een heerlijke terras waar je kan zitten. Wil je lekker blijven hangen bij Il Laboratorio Trattoria? Dat kan! Ze serveren ook lekkere, redelijk geprijsde, tapas. Het adres is Carretería, 92

Mobiel

Je vrienden en familie thuis, je nieuwe vrienden en misschien wel je stagebegeleider… Allemaal mensen waarmee je soms wel eens wilt bellen of whatsappen. Dit allemaal doen met je Nederlandse nummer kan erg duur worden. Je kan daarom het beste een Spaanse simkaart kopen om zo voordeliger te bellen en te internetten. Een van de goedkoopste aanbieders is Simyo. Voor een paar euro per maand heb je een sim-only met een aantal belminuten en genoeg MB’s voor whatsapp. Zo blijf je dus lekker in contact met iedereen! Wil je precieze tarieven weten, kijk dan even op simyo.es

Tips
  • Voor een aantal aankopen kan een creditcard van pas komen, bijvoorbeeld bij het kopen van treintickets of het boeken van een hotel. Ze hebben in Spanje nog geen online betaaldiensten zoals iDeal. Kijk op de site van je bank voor de mogelijkheden van een creditcard.
  • Heb jij recht op een studenten OV? Dan kan je dit omzetten naar een vergoeding als je voor je studie naar het buitenland gaat! Kijk voor meer informatie op de site van DUO
  • Wil je in contact komen met andere studenten? Erasmus is het heilige woord. Kijk eens op de site van ESN Malaga

Comments are closed.