Golfen in Malaga

Als je erover denkt om te gaan golfen in Spanje, dan is Málaga een zeer aan te raden bestemming om naartoe te vliegen. Rondom Málaga stad zijn verschillende golfbanen gelegen en na het golfen zijn er volop mooie terrassen, goede en gezellige restaurants om goed te kunnen vertoeven.

Real Club de Campo de Malaga

Bij de ‘Real Club de Campo de Malaga’ hebben al vele bekende spelers hier hun kunsten vertoond. Leuk om te weten is dat deze golfclub sinds 1941 de ‘Copa Iberia’ organiseert, het oudste amateur golftoernooi in Spanje. Deze golfbaan ligt op zo’n 10 kilomter van Málaga stad en vlakbij Torremolinos. Verder is de golfbaan gelegen aan de rand van de rivier ‘Guadalhorce’, waarbij ook een beschermd natuurgebied is gelegen. Mocht je op zoek zijn naar meer informatie, dan kun je gerust even op de website kijken, want de website wordt namelijk ook in het Engels aangeboden.

Locatie
Carretera Campo de Golf, 1 (Guadalmar – Malaga)

Alhaurín Golf

Het Alhaurín Golf resort biedt naast een golfbaan (18-hole, par-72), een 4* hotel, maar ook is het mogelijk om een appartement rondom de golfbaan te huren. Mocht het je zo goed bevallen dat je graag vaker per jaar terug zou willen komen? Dan kun je op de website (ook in het Engels) ook even kijken naar koopappartementen rondom de golfbaan. Om je een idee qua prijs te geven, deze appartementen worden aangeboden vanaf € 163.000.

De golfbaan is ontworpen door de beroemde golfer ‘Severiano Ballesteros’ en is prachtig gelegen met uitzicht over de ‘Sierra de Mijas’ (gebergte). Verder biedt het Alhaurín golf resort ook verschillende faciliteiten waaronder een Andalusisch Clubhuis, een golf academie voor alle leeftijden en een 9-hole, par-3 golfbaan.

Locatie
Carretera A-387 Alhaurín el Grande – Mijas, Km. 3,4
Website

Añoreta Golf

De Añoreta golfbaan (18-hole, par-72), is in het oosten van de provincie Malaga gelegen in het Axarquía gebied in de stad ‘Rincón de la Victoria’. Dit is een leuk stadje met kleine witte huizen en niet ver gelegen van onder andere Nerja, Maro en Torre del Mar. Het clubhuis is als een echte typisch Andalusisch landhuis nagebouwd wat goed past in het gebied. Verder biedt deze golfbaan ook verschillende faciliteiten waaronder vergaderruimten, een restaurant en een bar/café waar je tijdens het golfen wat kunt eten en drinken met uitzicht over de golfbaan. Voor meer informatie kun je kijken op de website, deze is namelijk ook in het Engels beschikbaar.

Locatie
Avenida del Golf, Rincón de la Victoria
Website

Tips

– Als je op een golfbaan in de buurt van Marbella golft, dan is het zeker een keer de moeite waard om ook Marbella stad te bezoeken. Het leuke aan Marbella is dat het een oud centrum heeft, maar ook een modern nieuw gedeelte met mooie loungebars, goede restaurants en luxe winkels.
– Bij veel golfbanen zijn hotels gelegen en om niet telkens heen en weer te moeten rijden, kan het een idee zijn om een paar dagen golfen met een paar dagen Malaga stad te combineren.

Comments are closed.