Semana Santa Gids

BannerBetalingen

Helaas is Semana Santa 2021 vanwege het Coronavirus afgelast.

Ben jij de paasdagen in Málaga? Dat is goed nieuws! Want in deze periode wordt in heel Spanje één van de grootste feesten gevierd, namelijk ‘Semana Santa’, de week van Pasen. Om achter allerlei leuke weetjes, tips en handige informatie te komen, ben je bij Magnifiek Malaga aan het juiste adres. Met de digitale Magnifiek Malaga Semana Santa Gids ben jij namelijk helemaal op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de Paasdagen!

Wat is Semana Santa?

Semana Santa is een religieus feest dat met Pasen wordt gevierd. Jaarlijks valt het op een andere datum. In 2020 vindt Semana Santa van 5 tot en met 12 april plaats. 

¡Semana Santa Gids 2020!

In de digitale Semana Santa gids vind je allemaal handige informatie en tips over wat de religieuze viering precies inhoudt, hoe het wordt gevierd en het actuele programma. Omdat het programma voor Semana Santa 2020 nog niet bekend is, kun je de Semana Santa gids van het afgelopen jaar bestellen. Zodra de nieuwe gids met het actuele programma beschikbaar is, ontvang je deze uiteraard direct van ons. Zo kun je je wel alvast inlezen!

Wat vind ik in de Semana Santa Gids?

Semana Santa Woordenboekje

Misschien spreek je al een woordje Spaans, misschien niet. Het Semana Santa Woordenboekje is in ieder geval heel handig! Behalve Semana Santa gerelateerde woorden en zinnen, krijg je ook wat praktische zinnetjes mee.

Geschiedenis Semana Santa

Waar ligt de oorsprong van Semana Santa? Sinds wanneer wordt dit grootste feest gevierd in Málaga en de andere Spaanse steden? Dit lees je in de Semana Santa Gids mét wat leuke weetjes!

Tradities

Semana Santa is een heel traditioneel en religieus feest. Je zal tijdens de processies of gewoon op straat dan ook veel tradities tegenkomen. Misschien begrijp je deze tradities niet direct. Dan vind je het misschien wel leuk om de achtergrond achter deze traditie te leren kennen. Je raadt het misschien al; ook dit staat beschreven in de Semana Santa Gids.

Klederdracht

Tijdens Semana Santa zal je misschien in eerste instantie een beetje schrikken van de klederdracht. De mannen en vrouwen die in de processies meelopen, dragen namelijk lange jurken en een soort puntmuts. Sommigen vinden deze muts op de muts van de Klux Klux Klan lijken. Echter hebben de mutsen niks met elkaar te maken.

Processies

Tijdens de week worden er veel processies gelopen. Deze processies verschillen vaak, maar er zijn ook veel terugkomende elementen.

Pasos y trónos

Tijdens de processies worden er ‘pasos’ en ‘trónos’ gedragen. Meer hierover lees je in de Semana Santa Gids.

Programma 2020

Vind het originele, up to date, programma van Semana Santa in de gids met bijbehorende tijden en locaties. Zo ben je tijdens de Paasdagen op de juiste plek en op de juiste tijd!

Plattegrond processies

Wat zou het jammer zijn dat je net niet de locatie van een processie kan vinden of dat je in het verkeerde deel van Málaga staat te wachten. Dan is het ontzettend handig om de bijbehorende plattegrond (in PDF) bij je te hebben!

Waarom?

Uniek

Er bestaat nog geen Nederlandstalige gids over Semana Santa in Málaga. De huidige informatie is vaak alleen beschikbaar in het Spaans. Het zou super jammer zijn als je deze bijzondere informatie misloopt!

Actueel programma

In de digitale gids vind je het actuele programma 2020. Vaak wordt dit pas laat bekend gemaakt door de gemeente of is het programma erg lastig te bemachtigen. In de Magnifiek Malaga Semana Santa Gids vind je dit programma wél!

Handig & mooi vormgegeven

De gids is een PDF-bestand. Dit is erg handig, want zo kan informatie snel en gemakkelijk geüpdatet worden wanneer er iets verandert. Deze updates komen altijd direct bij jou terecht. Daarnaast is de gids aantrekkelijk vormgegeven en met veel plezier samengesteld.

En… heel verrassend!

Het is ontzettend jammer dat er vaak weinig bekend wordt gemaakt over Semana Santa. In de reisgidsen lees je misschien één zinnetje over deze week rondom Pasen. Dit terwijl er heel veel meer erover te vertellen is. Leuke weetjes, anekdotes, bijzondere klederdracht, geschiedenis en nog veel meer verrassingen. Dit lees je wel in de Magnifiek Malaga Semana Santa Gids!

Prijs

€ 7,50

Hoe kan ik de Semana Santa Gids bestellen?

Via de shop

Bestel de digitale gids in de shop en betaal met iDEAL, Credit Card, Paypal en Bancontact. Daarna krijg je de gids direct als link op het scherm te zien. Ook krijg je een bevestigingsmail met daarin de link naar de Semana Santa Gids.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Comments are closed.