Duiken in Malaga

Met duiken dompel je jezelf letterlijk onder in een andere wereld. Je bevindt je in de prachtige onderwaterwereld van de Middellandse Zee. In de zee bij Malaga leven onder andere: octopussen, dolfijnen en kreeften. Hieronder staan een aantal duikscholen die je deze wereld graag laten zien!

Duikschool in Nerja

Nerja Adventures
Bij dit Zweedse bedrijf kan je sinds 2004 terecht voor onder andere verschillende duiklessen. Van introductielessen tot professionele certificaten. Wil je duiken met uitrusting en een gids kost dit €50,- voor één duik. Het is ook mogelijk om een avond/nachtduik te maken, extra spannend!

 • Calle Granada 62, 29780 Nerja (50 minuten rijden vanaf het centrum van Malaga)
 • Klik hier om naar de website te gaan.
Duikscholen in Torremolinos

Scuba Tours
Scuba Tours is een van de oudste duikorganisatie’s in de regio. Ze bieden verschillende excursies en lessen aan en omdat ze samenwerken met een hotel kan er in het zwembad worden geoefend. Beginnelingen kunnen daar wennen aan de uitrusting, en als het bevalt kan je gelijk een duik in de zee maken!

 • Adres: Avenida del Sol 5 (30 minuten rijden vanaf het centrum van Malaga)
 • Scuba Tours is gelegen bij het het Sunset Beach Club hotel
 • Klik hier om naar de website te gaan.

Simply Diving
Bij Simply Diving kan je op heel veel indrukwekkende plekken duiken. Van Gibraltar tot aan de Costa Tropical. Hierdoor heb je niet alleen heel veel keuze in waar je gaat duiken, maar ook kan je ondanks het weer bijna altijd wel duiken. Voor €60,- duik je bij het lokale strand, maar voor €90,- ga je naar een ‘marine reserve’ (hier mag niet gevist worden, waardoor je dus de mooiste en de meeste natuurlijke vissen tegenkomt)

 • Adres: Carlota Alessandri, 25 (25 mintuen rijden vanaf het centrum van Malaga)
 • Klik hier om naar de website te gaan.

Duikschool in Benalmadena

Into The Blue
Into The Blue biedt verschillende cursusen aan. Zo hebben ze een ‘Bubblemaker’ cursus waar jonge kinderen kennis kunnen maken met het ademen onder water. Dit allemaal onder toezicht van gecertificeerde instructeurs en in een zwembad. Ze hebben ook cursussen voor volwassenen op verschillende niveaus. Zo kun je kennis maken met “scuba-duiken” vanaf €50,-.

 • Adres: Avenida Antonio Machado 76 (een halfuurtje rijden vanaf het centrum van Malaga)
 • Klik hier om naar de site te gaan.
Tips
 • Gibraltar is een hele populaire duik plek. Ten eerste liggen er scheepswrakken waar de meeste duikscholen excursies naar aanbieden, daarnaast komen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee hier samen. Er zijn dus veel soorten vissen! (Mocht je naar Gibraltar willen: vergeet je paspoort niet!)
 • Los Candelabros is een ideale duikplek voor beginners! Er staat bijna geen stroming en er is een prachtige fauna bestaande uit onder andere inktvis, anemonen en brasem!
 • Bij de duikspot Las Cuevas de Cantarrijan ga je bij een strand in de buurt van Nerja het water in. Het is een ondiepe duiklocatie met 2 grotten waar veel palingen, roggen en inktvissen leven.

Comments are closed.