Plaza de Toros La Malagueta

De stierenarena van Málaga, de Plaza de Toros, is ontworpen door de architect Joaquín Rucoba en is gebouwd in 1874. Twee jaar later was de bouw voor ongeveer 14.000 toeschouwers voltooid. Het heeft de naam La Malagueta gekregen, omdat het in de wijk Malagueta ligt en vlakbij het strand van Malagueta is.

Bijzonderheden

De stierenarena bestaat uit een arena, vier kralen, stallen, een manege, kleedkamers voor de matadors en een ziekenboeg. Het geheel is gebouwd in een Neo-Mudéjarstijl, een stijl die in Spanje is ontstaan uit de Iberische architectuur (de Mudéjar) en sterk beïnvloed was door de Moren in de twaalfde t/m de zestiende eeuw. De Neo-Mudéjarstijl verscheen voor het eerst aan het eind van de negentiende eeuw in Madrid en verspreidde zich al snel naar andere steden zoals Málaga.

Antonio Ordoñez Museum

De stierenarena heeft ook een eigen museum, El Museo Taurino Antonio Ordoñez, waar je onder andere kostuums, foto’s en voorwerpen die gebruikt worden in de stierengevechten kunt vinden. Het museum is vernoemd naar de legendarische stierenvechter Antonio Ordoñez uit Ronda, die met wel meer dan 3000 stieren heeft gevochten.

Stierenvechten seizoen

Hoewel het stierenvechten in sommige delen van Spanje al verboden is geworden, worden er van april t/m september in Málaga nog steeds stierengevechten gehouden. Tijdens de feestweek van Málaga in augustus (Feria de Málaga), zijn er zelfs iedere dag stierengevechten te zien.

Adres

Paseo de Reding 8, 29016 Málaga

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag
10.00 uur tot 13.00 uur & 17.00 uur tot 20.00 uur

Entreegelden
  • De prijzen van de tickets variëren en hangen af van waar je wilt zitten, maar liggen tussen de € 10,- en € 100,-
  • Entree museum € 1,80
  • Kinderen tot 7 jaar gratis

Comments are closed.