Oud en nieuw in Malaga

Ben je met oud en nieuw in Málaga? Oudejaarsavond wordt hier vooral met familie en vrienden gevierd. Ook in de stad is het vaak gezellig tijdens de jaarswisseling! Houd deze pagina goed in de gaten, want tegen die tijd zal er hier meer te vinden zijn over oud en nieuw 2020/2021 in Málaga.

Oudejaarsavond

Oudejaarsavond wordt in Spanje anders gevierd dan in Nederland. Je ziet niet zoals in Nederland overal vuurwerk; enkel in de grotere steden. Een typisch Spaanse oudejaarsavond begint met een uitgebreid diner met de hele familie. In tegenstelling tot vele andere plaatsen in Spanje, wordt er in Malaga wel oud en nieuw gevierd met vuurwerk. Op de pleinen in de stad is het gezellig druk met mensen die samen genieten van het vuurwerk. Daarna wordt er tot in de late uurtjes gefeest.

Tradities

Het nieuwe jaar wordt in Spanje ingeluid met 12 klokslagen, waarbij bij elke klokslag een druif wordt gegeten. De druiven staan voor geluk voor het komende jaar. Leuk om te weten, het eten van de 12 druiven is eigenlijk een economische traditie. In 1909 hadden de druiventelers in Alicante een overschot aan druiven en wisten ze niet wat ze er mee moesten doen. Ze hebben dit toen bedacht om het overschot aan druiven toch te kunnen verkopen. Naast het eten van 12 druiven na 12 uur kent Spanje nog meer tradities met Nieuwjaar, waaronder bijvoorbeeld dat het dragen van rood ondergoed wat zorgt voor meer liefde in het nieuwe jaar. Deze traditie komt uit de Middeleeuwen. Men geloofde dat rood de kleur van de duivel was, daarom droeg niemand rode kleding. Later vonden ze dat rood stond voor de kleur van de liefde en geluk. Omdat het nog steeds een beetje een taboe was, gingen de mensen rode lingerie dragen; dit zorgde voor liefde en geluk, maar de kledingstukken werden niet door andere mensen gezien. Niet alleen in Spanje, maar ook in Italië en Turkije kennen ze deze traditie.

Feestje!

Genoeg leuke clubs en feestjes in Malaga! Ook tijdens Oud en Nieuw zijn er vaak feesten. Hier heb je dan wel een kaartje voor nodig. Vaak zijn deze kaartjes inclusief een aantal drankjes. Voorgaande jaren gaf de club Epoca een goed feest! De kaartjes zijn daar vaak tussen de €10,00 en €20,00. Kijk op onze pagina over discotheken welke club jou het meest aanspreekt en vast en zeker is er een party tijdens Oud en Nieuw.

Dagen rondom oud en nieuw

Ben je voor langere tijd dan alleen oud en nieuw in Malaga? Dan heb je wellicht wat aan de tips op onze pagina winter in Malaga. Hier lees je de tips voor een winter in Malaga; de activiteiten rondom Kerst en de hapjes en drankjes die je niet mag missen in de winter in Malaga!

Comments are closed.